Skip to main content

Oavsett om du är elitidrottare eller en helt vanlig människa: Några av våra green superfoods hjälper till att förstärka effekterna av träning. Det handlar om nivåer av blodflöde, förstärkning av muskelkontraktion och mer effektiv återhämning.

Både läkare och hälsoexperter är överens om att en balanserad kost tillsammans med träning är de huvudsakliga ingredienserna för att hålla sig frisk med god hälsa. 

Vidare är idrottare världen runt särskilt noga med att få i sig tillräckligt mycket näring för den bästa prestationen. Många av dessa idrottare har vänt sig till superfoods för att få i sig mycket av den här näringen, vilket särskilt märks genom att återkommande artiklar om bland annat spirulina har uppkommit i sporttidningar. 

Det är viktigt att få i sig proteiner i kroppen efter träning då det hjälper kroppen att återuppbygga sina glykogenlager samt läka och bygga muskler. Tidigare gjordes detta framförallt genom antingen en proteinrik kost eller proteinshakes. Nu har dock många börjat vända till till grönsaksbaserade superfood, eller green superfoods med andra ord. 

Dessutom är en balanserad järnnivå essentiell för träningsprestandan då järnet producerar röda blodceller som sedan för syre från lungorna till musklerna. Om du har järnbrist och sedan tränar hårt kommer du snabbt att känna dig utmattad. Därav är en balanserad järnnivå nyckeln till att öka på din uthållighet. Vidare är det viktigt att belysa att vissa järntillskott är svåta för kroppen att bryta ner till skillnad från järn som kommer från superfoods.

Ytterligare ett viktigt sätt att öka din uthållighet är att se till att du får i dig de rätta fetterna, särskilt fleromättat fett, som bland annat omega-3 och omega-6. Dessa återfinns i både chiafrön och grönkål, vilka båda är superfood som finns i 1-Fits-All.

Fler superfoods som återfinns i 1-Fits-All som hjälper kroppen i samband med träningen är dels rödbetan som förbättrar ork, prestanda, och återhämtning efter träningen, och dels MSM som hjälper kroppen att återhämta sig från ledvärk och stärker dess proteinrika vävnader så som muskler, skelett, och hud.