Skip to main content

Balanserad och mångsidig

1-Fits-All är resultatet av en lång utvärderingsprocess där hundratals ingredienser har bedömts baserat på näringsinnehåll och dokumenterade egenskaper.

Den utvalda formulan innehåller 43 ingredienser.

Balanserad och mångsidig

1-Fits-All är resultatet av en lång utvärderingsprocess där hundratals ingredienser har bedömts baserat på näringsinnehåll och dokumenterade egenskaper.

Den utvalda formulan innehåller 43 ingredienser.

4

FRUKTER

5

RÖTTER

1

SVAMP

1

VÄXTPOLYFENOL

2

BLADGRÖNSAKER

3

KRYDDOR OCH FRÖER

2

SPANNMÅLSGRÄS

13

VITAMINER

2

KÅLSORTER

3

BÄR

2

ALGER

5

MINERALÄMNEN

Vår idé är att samla så omfattande näring och så många hälsofördelar som möjligt i ett och samma kosttillskott.

1 Formula
43 Ingredienser

Ashwagandha

En potatisväxt som har använts inom ayurvedisk medicin i över 4000 år. Studier har visat att ashwagandha kan bidra till ökat lugn, bättre sömn, ökad muskelmassa och muskelåterhämtning, lindrad ångest, ökad sexlust hos män och kvinnor, mer energi, samt bättre uppmärksamhet och minne.

Gurkmeja

En ingefärsväxt med nästan 4000 års användning inom Unani och Ayurvedisk tradition. Idag finns det gott om vetenskapliga studier som bekräftar många av hälsoegenskaperna hos kryddan. Nyckeln till dess positiva egenskaper hittas främst i ämnet curcumin, som bland annat har uppvisat anti-inflammatoriska egenskaper, positiv effekt på minnet och motverkande av depression.

Ingefära

Liksom ashwagandha och gurkmeja har ingefära en mångtusenårig historia inom ayurvedisk medicin, där den främst har använts mot magbesvär, illamående och muskelsmärta. Modern forskning visar att det aktiva ämnet gingerol kan bidra till att minska risken för inflammation, bidra till minskad trötthet och ångest, samt bättre sömn. Dessutom främjar ingefära den vaskulära hälsan och matsmältningen. Förutom att den är nyttig bidrar den också med lite sting och en god smak.

Lakritsrot

När de hör ordet “lakrits” tänker de flesta nog på den tongivande smaken som ofta används i bakverk och godis. Men faktum är att lakritsroten har använts för sina medicinska egenskaper i tusentals år Västasien så väl som i Nordafrika och Sydeuropa. Det aktiva ämnet Glycyrrhizinsyra har i vetenskapliga studier uppvisat anti-inflammatoriska, antibakteriella och antivirala egenskaper.

Rödbeta

Rödbetan domesticerades i antika Mellanöstern och kultiveras idag världen över. Rödbeta är känd för att vara rik på nitrat, som i kroppen på naturlig väg omvandlas till kväveoxid och gör att kärlen vidgar sig, vilket i sin tur leder till ökat blodflöde och syretransport till musklerna. Rödbeta har visats förbättra prestationen i högintensiv intervallträning, öka muskelstyrkan, samt minska muskeltröttheten.

Broccoli

Broccoli är en kålsort som började kultiveras i norra medelhavsområdet för 2600 år sedan och har odlats i Norden sedan vikingatiden. Broccoli är rik på A, C och K-vitaminer, kalium, samt antioxidanterna lutein och sulforafan som har immunreglerande effekter och kan bidra till att förhindra skada på blodkärlen som orsakas av inflammation följt av blodsockerproblematik.

Grönkål

Grönkål odlades i Romarriket för 2600 år sedan och har odlats i Norden sedan 1300-talet. Grönkål är rik på A-, C- och E-vitaminer, samt kalium och kalcium. Men visste du att grönkål har antioxiderande egenskaper och innehåller 45 olika flavonoider som verkar antiinflammatoriskt, samt 67 olika glukosinolater som kan främja leverns funktion? Dessutom har grönkål visats sänka LDL-kolesterolet.

Moringa

Moringa upptäcktes i norra Indien för 4000 år sedan och blev snabbt känd för sina hälsofrämjande egenskaper, så till den grad att trädet fick smeknamnen ‘mirakelträdet’. Pulver av moringabladen används än idag för dess innehåll av fytokemikalier, vitaminer, mineraler, aminosyror och antioxiderande ämnen. Studier har påvisat antifibrotiska, antiinflammatoriska, antimikrobiella, antioxiderande och antihyperglykemiska egenskaper. Flera studier har funnit att moringa sänker blodglukosnivåerna.

Spenat

Spenat kommer ursprungligen från Persien och kom till Norden först på 1600-talet. Idag är det en av våra vanligaste bladgrönsaker. Med antioxiderande ämnen och högt innehåll av A-, B6-, C-, E-, och K-vitaminer, samt järn, kalium, magnesium och selen är det inte konstigt att spenat anses vara så hälsofrämjande. Samtida forskning visar också att spenat är rikt på thylakoider vilka bidrar till mättnadskänsla och minskat begär att äta mer än vad som är bra för en.

Acai

Ett blålila bär som växer på palmer. Acai var länge en viktig näringskälla för ursprungsbefolkningen i Amazonas. Acai är särskilt rikt på vitaminer, mineraler, antioxidanter och fettsyror, vilket gör att den förbättrar immunsystemet och skyddar cellerna från fria radikaler. Dessutom verkar Acai för att sänka LDL-kolesterolhalten, vilket minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

Blåbär

Nordbor har nog frossat på blåbär om sensommaren så länge vår del av världen har varit befolkat. Och det är inte konstigt med tanke på den rika näringsprofilen och det generösa innehållet av antioxidanter. Blåbär har visat positiv effekt på kognitiva tester, endotelfunktionen och blodtrycket.

Goji

Ett bär som har använts för dess hälsofördelar i Kina i över 5000 år. Gojibäret innehåller flera vitaminer och mineraler, däribland C-vitamin, riboflavin, tiamin, järn och magnesium och innehåller dessutom 18 av de 20 vanligaste aminosyrorna. Goji har antioxiderande egenskaper och stödjer produktionen av röda blodkroppar.

Acerola

Växer på smala buskträd i de torra delarna av regnskogen och är känd som en av de frukter med högst koncentration av Vitamin C – ca. 100 gånger högre än apelsin. Förutom C-vitamin innehåller den lilla stenfrukten Vitamin A, B1, B2, Niacin, B6, Järn och Fluor. Forskning visar att acerola kan ha antigenotoxiska och antioxiderande egenskaper, vilket bidrar till lägre sjukdomsrisk och skyddar cellernas DNA.

Amla

En gulgrön, runt liten frukt som fått smeknamnet ‘Indiskt krusbär’. 100 gram färsk Amla innehåller lika mycket C-vitamin som 20 apelsiner. En portion 1-Fits-All motsvarar ca. 20 gram färsk Amla. Amla är också en källa till A- och E-vitamin, samt järn, kalcium och antioxidanter. Dessutom har Amla uppvisat positiv effekt på blodglukosnivåer hos Typ 2-diabetiker.

Baobab

En frukt med 200 miljoner års historia som växer på stora träd som idag trivs bäst på Afrikanska savanner. Baobab har antioxiderande egenskaper och är rik på C-vitamin och kalcium. Baobab har visats minska hungerkänslor, och tack vare sitt innehåll av polyfenoler bidrar frukten även till att minska nedbrytning av stärkelse och glykemisk respons, vilket kan stödja reglering av blodglukosnivåerna.

Lucuma

Vanlig på hög höjd i Peru och hade stor kulturell betydelse för Inka-folket. Lucuma är rik på A-vitamin, kalium, järn, fiber, zink och kalcium. Lucuma har en söt smak och ett lågt glykemiskt index vilket gör att den bidrar med sötma utan att höja blodsockret.

Chia

Chiafrö härstammar från Centralamerika och utgjorde en stapelvara i Aztekernas diet och man tror att Aztekernas krigare använde chiafrö för att få energi och öka sin uthållighet, en tradition som har upprätthållits av många av dagens långdistanslöpare, däribland Tarahumara-folket kända för sin tradition av långdistanslöpning. Chiafrön är mycket näringstäta med höga halter av omega-3, tiamin, niacin, fosfor, järn, kalcium, kalium, magnesium, selen, zink och antioxidanter. Dessutom är fröet rikt på vattenlösliga fibrer och kan absorbera 12 gånger sin egen vikt, vilket har visats bidra till en ökad mättnadskänsla. Som om inte det var tillräckligt hävdar vissa källor att fröna har en positiv effekt på inflammation, hjärt- och kärlsystemet, lederna, skelettet och matsmältningen.

Kanel

Kanel skördas från den inre barken av ett flertal trädarted inom kanelsläktet. Den vanligaste sorten i Sverige kallas kassiakanel. Den som ingår i 1-Fits-All kallas ceylonkanel eller äkta kanel. Ceylonkanel innehåller mindre än 1 % av det lätt giftiga ämnet kumarin, jämfört med kassiakanel. Historiskt sett har kanel framförallt använts för dess positiva effekt på hälsan. Enligt nutida forskning anses kanel ha antioxiderande egenskaper och vara inflammationshämmande. Dessutom verkar kanel för att sänka blodsockernivån hos diabetiker.

Svartpeppar

Svartpeppar är en krydda som har ursprung från Syd- och Sydostasien och har använts i matlagning i minst 4000 år. Det aktiva ämnet piperin har visats öka upptaget av kurkumin (det aktiva ämnet i gurkmeja) med 2000 %. Därtill innehåller svartpeppar fytonutrienter och har antioxiderande, antiinflammatoriska, antimikrobiella och tarmfrämjande egenskaper.

Chlorella

En encellig grön alg som blivit populär på senare år och som ofta används i samband med detox-kurer. Chlorella innehåller mängder av antiinflammatoriska, anticancerogena och antioxiderande ämnen som betakaroten, astaxanthin, lutein och violaxanthin, zeaxanthin. Givet ovan är det inte konstigt att chlorella fått smeknamn som “superalgen”, “det gröna guldet” och “det gröna blodet” (med åsyftan på blodcirkulationsförbättrande och blodtryckssänkande egenskaper).

Shiitake

Även kallad ekskivling. Har sitt ursprung i Japan och Kina där den länge har används medicinskt. Under en period fick svampen endast ätas av adeln och samuraj-klassen. På den tiden användes svampen för att stärka immunförsvaret, och få en antimikrobiell och antiviral verkan. Shiitake är rik på tiamin, riboflavin, C-, D-, och B12-vitamin samt järn och kan bidra till ökad tarmimmunitet.

Spirulina

Spirulina har konsumerats av människor sedan urminnes tider, vilket är förståeligt med tanke på att det är ett av planetens näringstätaste livsmedel, innehållande flera olika vitaminer, mineraler, fettsyror, protein, aminosyror, antioxidanter och fytonutrienter. Effekterna varierar från att stärka immunförsvaret, till att minska trötthet och bevara muskelmassa. Spirulina är så erkänd för sin näringsprofil och många hälsofördelar att NASA har valt att inkludera algen i astronauternas diet vid rymdresor.

Korngräs

Korn var en av de första grödor som människan domesticerade för omkring 10 000 år sedan. Både historiskt och i nutiden är det framförallt fröna som används världen över. Men en annan del av plantan, de nygrodda grässtråna, har förvånansvärt attraktiva egenskaper som har gjort dem till en populär hälsotrend på senare år.

Korngräs har en rik näringsprofil med bland annat flavanoider, GABA, tryptofan, kalcium, selen, klorofyll, A-, B1-, C- och E-vitamin, fibrer, polysackarider och polyfenoler. Näringsinnehållet och vetenskapliga studier antyder flera hälsofördelar som bättre sömnkvalitet, reglera blodtrycket, förstärka immunförsvaret och främja mag-tarmfunktionen.

Vetegräs

Det sägs att forntida egyptier såg de unga vetegrödornas sköra strån som heliga och värderade dem högt för dess effekter på hälsa och vitalitet.

Idag uppskattas vetegräs för dess antioxiderande egenskaper och innehåll av biotillgängliga fytokemikalier, mineralämnen och aktiva enzymer och vitaminer.

Helt glutenfritt

Vi får ofta frågor om vårt korn- och vetegräs innehåller gluten. Förståeligt eftersom fröna från dessa sädesslag innehåller gluten. Men själva grässtråna som skördas när plantorna är unga är faktiskt helt fria från gluten.

MSM

Svavel är människokroppens tredje vanligaste mineralämne efter kalcium och fosfor, och behövs i varje enskild cell för att allt ska fungera. MSM eller metylsulfonylmetan är organiskt svavel som används allt mer för sina hälsofördelar. MSM hjälper kroppen att återhämta sig från ledvärk, dämpa astma och allergier, samt stärka kroppens proteinrika vävnader (muskler, skelett, hud, hår och naglar).

Resveratrol

Resveratrol är en antioxidant som man kan hitta i olika växter så som på skalet på röda vindruvor. Intresset för resveratrol har ökat markant under de senaste åren, och en av de stora anledningarna är det som kallas för “det franska paradoxet”. Det är en studie som gjordes under 90-talet som visade att nivån av hjärt- och kärlsjukdomar var lägre i Södra Frankrike än i resten av landet. Man förklarade detta genom fransmännens konsumtion av rödvin – och därav av antioxidanten resveratrol(1).

Konsumtionen av reservatrol ska minska hjärtsjukdomar(2), hejda åldrande(3) och leda till ett hälsosammare liv(4).

1-Fits-All är berikad med nedanstående vitaminer i syfte att komplettera de växtbaserade ingredienserna och uppnå en komplex och omfattande näringsprofil med många hälsofördelar vid dagligt användande.

Vitamin A

Har en roll i cellspecialiseringsprocessen och bidrar till immunsystemets normala funktion, att bibehålla normala slemhinnor, hud, synförmåga och järnomsättning.

Vitamin B1

Bidrar till normal energiomsättning, psykologisk funktion, hjärtfunktion och nervsystemets funktion.

Vitamin B2

Bidrar till nervsystemets funktion, normal energiomsättning, järnomsättning, minskad trötthet och utmattning, skydd av cellerna mot oxidativ stress, samt till att bibehålla normala röda blodkroppar, slemhinnor, hud och synförmåga.

Niacin

Bidrar till normal energiomsättning, psykologisk funktion och nervsystemets funktion, minskad trötthet och utmattning, samt bibehållande av normal hud och normala slemhinnor.

Pantotensyra

Bidrar till normal energiomsättning, mental prestationsförmåga, minskad trötthet och utmattning samt normal syntes och omsättning av steroidhormoner, vitamin D och vissa neurotransmittorer.

Vitamin B6

Bidrar till normal energiomsättning, psykologisk funktion, minskad trötthet och utmattning, immunsystemets funktion, bildning av röda blodkroppar, nervsystemets funktion, protein- och glukogenomsättning, homocysteinomsättning, cysteinsyntes, samt reglering av hormonaktiviteten.

Biotin

Bidrar till normal energiomsättning, psykologisk funktion, omsättning av makronäringsämnen, nervsystemets funktion, slemhinnor, håret och huden.

Folsyra

Bidrar till normal psykologisk funktion, minskad trötthet och utmattning, immunsystemets funktion, aminosyrasyntes, nervsystemets funktion, blodbildning, homocysteinomsättning, samt vävnadstillväxt hos gravida, och har en roll i celldelningsprocessen.

Vitamin B12

Bidrar till normal energiomsättning, psykologisk funktion, minskad trötthet och utmattning, immunsystemets funktion, bildning av röda blodkroppar, nervsystemets funktion, samt homocysteinomsättning, och har en roll i celldelningsprocessen.

Vitamin C

Bidrar till normal energiomsättning, psykologisk funktion, minskad trötthet och utmattning, immunsystemets funktion, kollagenbildning, nervsystemets funktion, samt järnupptaget, och skyddar cellerna mot oxidativ stress.

Vitamin D

Bidrar till immunsystemets normala funktion, upptag och användning av kalcium och fosfor, samt bibehållande av muskelfunktion, benstomme och tänder, och har en roll i celldelningsprocessen.

Vitamin E

Bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

Vitamin K

Vitamin K bidrar till normal blodkoagulation och bibehållande av normal benstomme.

1-Fits-All är berikad med nedanstående mineralämnen i syfte att komplettera de växtbaserade ingredienserna och uppnå en komplex och omfattande näringsprofil med många hälsofördelar vid dagligt användande.

Järn

Bidrar till normal energiomsättning, kognitiv funktion, celldelningsprocessen, syretransport, bildning av röda blodkroppar och hemoglobin, immunsystemets funktion, samt minskad trötthet och utmattning.

Kalcium

Bidrar till normal energiomsättning, neurotransmission, blodkoagulation, muskelfunktion, matsmältningsenzymernas funktion, celldelningsprocessen och cellspecialiseringsprocessen, samt bibehållande av normala tänder och normal benstomme.

Selen

Bidrar till immunsystemets normala funktion, sköldkörtelfunktion och spermatogenes, skydd av cellerna mot oxidativ stress, normalt hår och normala naglar.

Zink

Bidrar till normal kognitiv funktion, fertilitet och reproduktion, immunsystemet, proteinsyntes, DNA-syntes syrabasbalans, omsättning av makronäringsämnen som kolhydrater och fettsyror, skydd av cellerna mot oxidativ stress, samt bibehållande av normala testosteronnivåer i blodet, synförmåga, benstomme, hud, naglar och hår.

Näringsinnehåll

Näringsinnehåll

PRODUKTION

Höga krav på säkerhet och kvalitet

Vi utvärderar leverantörer från hela världen för att hitta de mest kvalitativa ingredienserna. Växtdelarna torkas och pulveriseras så nära odlingsplatsen som möjligt för att spara fraktvikt. Därefter skickas de till vår produktionspartner i Belgien som blandar ihop formulan och förpackar produkten. Fabriken är certifierad av BRCGS for Food Safety vilket borgar för en kvalitativ och säker produkt.

14

Ursprungsländer

Belgien

Tillverkning

Mer om det gröna

Läs vad experterna säger om frystorkad näring från växtriket och behovet av att variera intaget av frukt, bär och grönsaker.

Hälsofördelar

  • Adaptogenerna ashwagandha, ingefära, spirulina och chlorella hjälper till att upprätthålla energinivå, uthållighet och vitalitet.

  • I perioder av tillfällig trötthet kan korngräs bidra med märkbart högre energinivåer.

  • Folat, järn, niacin, pantotensyra, riboflavin, vitamin B6, vitamin B12 och vitamin C bidrar till minskad trötthet och utmattning.

  • D-vitamin och kalcium bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion.

  • Forskning har visat att ashwagandha kan hjälpa människor att somna snabbare, sova längre och uppleva bättre sömnkvalitet.

  • I en annan studie blev deltagarnas upplevda sömnkvalitet i genomsnitt 72% bättre efter sex veckors användning av ashwagandha.

  • Tack vare sitt innehåll av bland annat GABA, kalcium och magnesium tros korngräs bidra positivt till sömnen.